dr_2

Kardiološki pregled

Kardiološki pregled obsega temeljit pogovor o vaših težavah, trenutnem zdravstvenem stanju, preteklih boleznih.

ambulanta_gulic_ultrazvok-srca

Ultrazvok srca

UZ srca opravimo kadar sumimo na okvaro srčne mišice, srčne ovojnice ali okvaro zaklopk. Težave zaradi katerih opravimo preiskavo so lahko raznolike, dušenje, bolečina v prsih, visok pritisk, aritmije; lahko pa ste tudi brez težav in samo ob kliničnem pregledu ali EKG ugotovimo nepravilnosti, zaradi katerih sumimo na okvaro srca.

ambulanta_gulic_obremenitveno-testiranje-srca

Obremenitveno testiranje srca (CEM-cikloergometrija)

S CEM ocenimo zmogljivost srca. Obremenitveno testiranje srca poteka na sobnem kolesu. Test poteka v več stopnjah in traja približno 30 minut.

ambulanta_gulic_24urno-merjenje-krvnega-tlaka

24 urno merjenje krvnega tlaka (RR monitoring)

24-urno merjenje krvnega tlaka poteka z aparatom, ki je sestavljen iz manšete in gumijaste cevi, ki je povezana z monitorjem, ki se napaja z baterijami. Aparat meri krvni tlak podnevi vsakih 30 minut, ponoči pa vsakih 60 minut.

ambulanta_gulic_24-urni-ekg-holter

24 urni EKG (Holter monitoring)

Aparat je sestavljen iz enote, ki se nosi okrog pasu in 7 elektrod, ki jih prilepimo na prsni koš. 24 ur snemamo EKG, zapis je shranjen na spominski kartici, ki jo vstavimo v PC in s posebnim programom nato analiziramo zapis.

dr_2

Event EKG

Enoto za EKG v času težav, kot so hiter utrip, preskakovanje, najprej aktivirate nato prislonite na golo kožo v predelu srca in sprožite snemanje ter  počakate na pisk, ki označuje konec posnetka.